Alessia de Simone

Alessia was al gepassioneerd door zang alvorens ze kon spreken. Al van kleins af aan neuriede ze alle mogelijke radioliedjes mee. Op haar derde stond ze te springen en te dansen op K3-liedjes, waarna ze uiteindelijk naar de muziekacademie ging. Hier volgde ze initieel notenleer en zangles, waarna ook AMC, samenspel, hogere notenleer en zowel klassieke als pop and jazz zang. Deze brede muzikale vorming zorgt ervoor dat ze in veel stijlen thuis is.

Op haar 13e kreeg ze de unieke kans om deel te nemen aan de eerste editie van de “Voice Kids”. Een vriendin schreef haar hier voor in, want ze was ervan overtuigd dat ze daar nooit goed genoeg voor zou zijn. Het tegendeel bleek! Alessia belandde in de finale en werd gecoacht door Regi Penxten. Hij zorgde ervoor dat ze in 2016 zong in de Ethias Arena, op het Summer Festival in Antwerpen en dat ze gedraaid werd op Tomorrowland. Daarnaast heeft ze altijd supertoffe bands gehad, waaronder “Out Of The Blue” van wie jullie pianist - en tegenwoordig ook geweldige zanger - Ibe Wuyts misschien wel kennen.

Muziek is naast haar studies één van haar grootste passies. Op het podium staan maakt haar een ander mens en voelt als haar habitat. Ze betreurt, net zoals veel muzikanten, de Coronacrisis. Het weerhoudt muzikanten een stuk van het beleven van onze passie. Hoe dan ook is Alessia Oudsbergen erg dankbaar dat ze twee van haar werken met dj Lennow die deze zomer – zonder publiek uiteraard – zijn opgenomen mag tonen. Alessia is er zeker van dat er na deze periode een muzikale heropleving zal komen. Want weet je wel, na regen komt zonneschijn!

Meer info:

https://www.singlive.be/alessia-de-simone/