12- tot 15-jarigen kunnen aanmelden op Qvax

Gepubliceerd opdonderdag 15 jul 2021 om 07:37
Vanaf augustus valt de uitnodiging voor de 12- tot 15-jarigen uit Oudsbergen en Bree in de brievenbus. Deze doelgroep kan zich nu ook al aanmelden op Qvax om zo kans te maken om eerder opgeroepen te worden. Ze worden gevaccineerd met Pfizer, het enige vaccin dat is goedgekeurd voor de minderjarigen.

Qvax vanaf nu

De 12- tot 15-jarigen kunnen zich nu al registreren op Qvax. Als je via Qvax opgeroepen wordt, zit er 5 weken tussen je eerste en tweede prik.

Uitnodigingen vanaf augustus

De kinderen krijgen vanaf augustus een uitnodiging per post op hun domicilieadres. Bij nieuwe uitnodigingen voor een Pfizer-vaccinatie wordt de tijd tussen de 1ste en de 2de dosis teruggebracht naar 21 dagen. Zo kan deze jongste groep zo snel mogelijk volledig gevaccineerd worden en proberen we nog zoveel mogelijk vaccinaties voor de schoolvakantie af te werken. 

Toestemming van ouders of voogd

De 12- tot 15-jarigen hebben de toestemming van hun ouders nodig om gevaccineerd te kunnen worden. Ouders (of de wettelijke voogd) kunnen die toestemming geven door hun kind te begeleiden in het vaccinatiecentrum of door een schriftelijke toestemming mee te geven. Download de schriftelijke toestemming hier:

20210708 brief schriftelijke toestemming vaccinatie 12 tot 15 jarigen.pdf129,8 Kb(pdf)

20210713 Toestemmingsbrief COVID-19-vaccinatie jongeren 12-15 jaar - Pleegzorger.pdf177,4 Kb(pdf)

De vaccinatie van deze doelgroep draagt bij tot het verhogen van de algemene vaccinatiegraad en zo tot het bereiken van groepsimmuniteit.

Alle info op laatjevaccineren.be